07/04/22

EMOn alustava strategia ohjelmakaudelle 2023-27


Kirjoittaja: emory

Eteläisen maaseudun osaajat EMO ry jätti hakemuksen Leader-ryhmäksi ohjelmakaudelle 2023-27. Maa- ja metsätalousministeriön järjestämä Leader-ryhmien haku päättyi 23.6.2022 ja ministeriö tekee ratkaisunsa uusista Leader-ryhmistä ja niiden rahoituksesta loppuvuoden aikana.

Leader-hakuun liittyi uuden strategian laatiminen vuosille 2023-27.  Leader-EMOn strategia koostuu viidestä painopisteestä, joista yksi on EU:n Älykkäät Kylät -teemaan keskittyvä ja viides painopiste keskittyy yrittäjyyteen. Muissa painopisteissä strategiassa keskitytään maaseudun kehittämiseen lisäämällä toimintaa, harrastus- ja virkistysmahdollisuuksia sekä asukkaiden yhteistoimintaa ja vaikuttamismahdollisuuksia. Myös ympäristö ja luonto on strategian keskiössä. Strategia jatkaa siis pitkälti samoilla linjoilla edellisen kehittämisstrategian kanssa. Rahoitettavien hankkeiden valinnassa tullaan kuitenkin aiempaa enemmän painottamaan vaikuttavuutta sekä ympäristövaikutuksia, tarkemmat valintakriteerit valmistuvat syksyn aikana.

Mikäli EMOn laatima strategia hyväksytään sellaisenaan, EMOn toimialue tulee laajenemaan myös Järvenpäähän. Jatkossa EMOn strategiaa toteutettaisiin siis yhdeksän kunnan/kaupungin alueella Riihimäen seudulla ja Keski-Uudellamaalla. Lopullinen toiminta-alue selviää vasta lopullisten maaseudun ja kaupungin rajoista käytävien neuvottelujen jälkeen, EMOn tavoitteena on kuitenkin säilyttää nykyinen toiminta-alue mahdollisimman laajasti ja ulottaa sitä myös Järvenpäähän.

EMO strategiaan Kotiseuturakkautta ja kestävää kumppanuutta voi tutustua tästä


Takaisin