07/12/22

EMOn viimeisin rahoituspäätös; Maaseudun Sivistysliitto ry kartoittaa ITE-taidetta Uudellamaalla


Kirjoittaja: emory

Maaseudun Sivistysliitto ry kartoittaa uusmaalaisia itseoppineita nykykansantaiteen tekijöitä ja muita paikalliskulttuurin kiinnostavia ilmentymiä. ITE-Uusimaaseutu - Paikallisuuden lumovoimaa matkailuun -hankkeessa tallennetaan tietoa, esitellään ITE-taidekohteita yleisöille ja tuotetaan esittelyaineistoa mm. kylien, kuntien, maaseudun matkailupalvelujen, oppilaitosten ja taide-elämän tarpeisiin.

Kenttätyövaiheessa tehdään taiteilijoiden etsinnät, haastattelut, dokumentoinnit ja arkistointi. Vastaavaa kartoitusta ei ole aiemmin tehty Uudellamaalla. ITE-taiteilijoita kannustetaan kohteidensa avoinna pitämiseen ja opastetaan yleisön ja matkailutoimijoiden kanssa toimimiseen. Kiinnostavimmista kohteista tuotetaan esittelyaineistoa karttapalveluihin ja medialle sekä matkailutoimijoille maaseutu- ja kulttuurimatkailun palveluihin.

Tavoitteena on tehdä uusmaalaista ITE-taidetta ja -taiteilijoita yleisemmin tunnetuksi, lisätä ITE-taiteen arvostusta ja luoda pohjaa sen hyödyntämiseen myös matkailussa.

Hanke on alueiden välinen ja sitä toteutetaan koko Uudenmaan maakunnassa. Hankkeen rahoitukseen osallistuvat Leader-EMOn lisäksi myös Leader-Pomoväst, Leader-Silmu ja Leader-Ykkösakseli. Kaksivuotisen hankkeen kokonaiskustannus on 132 819,50 euroa ja siihen on myönnetty julkista tukea 90 % hankkeen kokonaiskustannuksista, eli yhteensä enintään 119 537,55 euroa.

Lisää teitoa Maaseudun Sivuistyslitto ry:n ITE-taiteen sivustolla


Takaisin